Biztos mindenki ismeri a gyümölcstortát. Gyakorlatilag piskóta, aminek a tetején zselében gyümölcsdarabok vannak. Na ennek fogyasztottuk az anti-vegetáriánus (kárnivóriánus???) verzióját. Vagyis piskótát KOCSONYÁVAL a tetején.
Hozzávalók:
- 1 disznó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 adag vaníliás cukor
- só
- bors
- paprika
Kimegyünk a kertbe, hátra az ólhoz. Ehhez gyakorlatilag nem kell megölni az állatot, csak lenyisszantjuk a füleit, majd ízlés szerint pedikűrözzük. Az elbitorolt testrészeket hidegvízben feltesszük főni, az első levét leöntjük, majd új vízzel elkezdjük főzni. Mikor felforr, hozzáadjuk só/bors/hagyma/paprika tetszőleges permutációját. Most vegyük kislángra és hagyjuk magára egy darabig. Fogjuk a tojásokat és a sárgájukat habosra keverjük az odakészített cukormennyiséggel. Közben maradék végtagjaink a liszt és a sütőpor megfelelő arányú elegyét képzik. A tojások fehérjét habosra verjük. A tragikus sorsú csibéket liszt katalizátorral újraegyesítjük, majd 200 C°-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha kész, ráöntjük a tetejére a kocsonyát, majd dermedni hagyjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése