2008. szeptember 5., péntek

Recept I.

Álmomban a következő ételt ettük:

Biztos mindenki ismeri a gyümölcstortát. Gyakorlatilag piskóta, aminek a tetején zselében gyümölcsdarabok vannak. Na ennek fogyasztottuk az anti-vegetáriánus (kárnivóriánus???) verzióját. Vagyis piskótát KOCSONYÁVAL a tetején.

Hozzávalók:
  • 1 disznó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 adag vaníliás cukor
  • bors
  • paprika
Elkészítés:

Kimegyünk a kertbe, hátra az ólhoz. Ehhez gyakorlatilag nem kell megölni az állatot, csak lenyisszantjuk a füleit, majd ízlés szerint pedikűrözzük. Az elbitorolt testrészeket hidegvízben feltesszük főni, az első levét leöntjük, majd új vízzel elkezdjük főzni. Mikor felforr, hozzáadjuk só/bors/hagyma/paprika tetszőleges permutációját. Most vegyük kislángra és hagyjuk magára egy darabig. Fogjuk a tojásokat és a sárgájukat habosra keverjük az odakészített cukormennyiséggel. Közben maradék végtagjaink a liszt és a sütőpor megfelelő arányú elegyét képzik. A tojások fehérjét habosra verjük. A tragikus sorsú csibéket liszt katalizátorral újraegyesítjük, majd 200 C°-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha kész, ráöntjük a tetejére a kocsonyát, majd dermedni hagyjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: